maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kuinka laitan ruokaa -kuvakertomus

Sitä varmaan moni ei-opiskeleva, kotonansa asuva ihmisluonto miettii, että miten tällaiset opiskelevahkot nuorehkot mieshenkilöt hoitavat ruoantuottamisensa, kun ei ole äitiä tahi vaimoa laittamassa murkinaa pöytään tasaisin väliajoin. Varmaan myös miettii siivousta ja pyykinpesua ja kaikkia muita elämän vastuksia, että millä tavalla nämä kyseiset eläjät ne selvittävät. Kuten aikoinaan lupasin, on aika täyttää toiveet, ruoantuottamisreseptejä Herrasmiesten tapaan.




Ensinnäkin on tärkeää suorittaa alkuvalmistelut. Näin ollen ensimmäiseksi tehtäväksi, jonka suoritamme, saamme jääkaapin silmäilyn. Vieressä näet esimerkkikuvan jääkaapista. Harjaantunut silmä voi nähdä tärkeitä yksityiskohtia. Vinkkinä mainittakoon 3 viikkoa aikaisemmin keitetyt perunat, jotka voivat tarjota pohjan monille eksoottisille ruokalajeille. Toisekseen on tärkeää huomata avaamaton, vanhentunut luonnonjogurttipurkki, Valio. Se tuo esteettistä ja auktoriteettista lisäarvoa jääkaapille. Tässä vaiheessa on myös loistava hetki syödä silmillään. Kun silmäsi ovat kylläiset, voit lopettaa, sillä ei ole enää mitään syytä tehdä ruokaa.








Tarkasteelkaamme myös hiukan jääkaapin ovea. Sieltä löydämme rakkaan ystävän, Äkta Majonnäsin. Naapurivaltiomme kieltä suuremmissa määrin taitamattomille voin kertoa, että kyseessä on ruotsalaista majoneesia. Haisee vaseliinille eli pahalle, maistuu ällöttävältä, on iljettävän näköistä; eli siis täydellistä myrkkyä tappamaan kaikki kissaa pienemmät otukset - voi olla, että karkottaa kissatkin.



Sitten voimme jo siirtyä itse ruoanlaiton pohdintaan. Mitä teemmekin, niin tarvitsemme siihen terävän veitsen. Sen voi ottaa Pirkka 4-viljan hiutale -laatikon näköiseksi stailatusta veitsitelineestä. Muista, että veitsi on teräase, tarvitset siihen teräaseenkantoluvan.











Toinen välineistys on ruokaveitsen näköinen apuväline. Sitä valitessasi kiinnitä huomiota veitsen kykyyn heijastaa Jameran merkki terävänä ja oikeasävyisenä. Ei se toki ehdoton vaatimus ole, mutta onpahan vain jokin syy keskeyttää raskas ahertaminen, kun etsit Jameran merkin jostakin ja sitten vielä tutkailet sitä veitsen kautta.











Jos kaikki puhtaat lautasesi näyttävät tältä, on aika juosta 15 kertaa keittiön ympäri, pyörittää omena porkkanaksi ja mennä nukkumaan. Kun seuraavana aamuna/päivänä/iltana/yönä heräät, voit käydä pyytämässä naapuriasi tai rakkauden kohdettasi tiskaamaan.






 Tässä vaiheessa voitkin ottaa banaanin. Aseta se kaapin oven väliin niin, että kaapissa asuva mörkökin saa happea.
 Seuraavaksi muista tarkistaa, että sokerit ovat oikealla paikallaan. Vain Lisäineeton klassikko vuodesta 1952 -tarralla merkitty sokerinsäilytyspaikka on aito ja hyväksi havaittu.
 Jos tahdot tehdä kahvipapuja, laita mandariinit patterin päälle. Ne muuttuvat siinä kahvipavuiksi virtaavan veden ionisäteilyn vuoksi. Muista, ettet voi paahtaa näitä kahvipapuja mikroaaltouunissa!
 Hunajaa voit käyttää valmistettavien ruokien maustamiseen. Tässä kyseessä on juokseva hunaja, älä vain päästä sitä karkuun! Kuten huomaat, on kenties hyvä pitää puukkoa hunajapurkin vieressä, jolloin voit päättää hunajan pakomatkan kuin veitsellä leikaten.
 Vanhat jauhelihat pannulla voi uusiokäyttää. Niistä saa esimerkiksi mainiota muurauslaastia. Toinen vaihtoehto on viedä ne Pelastusarmeijan vaatekeräykseen, ja aiheuttaa paljon mielipahaa. Tätä en suosittele.

Ruoanlaittaminen on raskas urakka. Pysähdy välillä nauttimaan kahvia ja pullaa. Jos et juo kahvia, voit nauttia vaikkapa kauniista ilmasta. Pullasta et voi nauttia, jos et syö sitä. Et tietystikään syö pullaa, jos sinulla ei sellaista ole.




 Kun olet saanut kahvin ja pullansyöntihetken venytettyä puoleentoista tuntiin, tunnet jo hyytävän nälän selkäpiissäsi. Aloita sen karkottaminen kaivamalla pakasteesta esiin Nuppuvihanneksia. Muutkin vihannekset käyvät. Voit korvata tämän myös jollakin muulla, esim. juustolla.
 Siirrä vihannekset pannulle. Pannun pitää olla levyllä ja levyn lämpenemässä. Tässä vaiheessa et tarvitse kosinifunktiota, voit myös unohtaa dipoli-dipolisidokset. Väännät vain levyn katkaisijaa 20-340 astetta.
 Seuraavassa vaiheessa heität pannulle aikaisemmin mainitut perunat. Mutta äläpäs hätiköi, sinun on hyvä pilkkoa ne ensin, sillä muuten ne eivät suostu lämpenemään tähän juttuun sisimpiään myöten.
 Makkara kuuluu tähän ruokalajiin kuin porkkana jänikselle. Pilko siis valitsemasi makkarat veitsellä. Jos osaat, voit toki käyttää pilkkomiseen kuulakärkikynääkin. Tässä vaiheessa voit myös laskea makkaran käyryyden. Muodosta siitä funktio, jossa muuttujana on makkaran keskikohdan ja pään erotus makkaran pituusakselin suhteen.
Kun siirrät makkaratkin samaiselle pannulle, voit jo aloittaa itsesi onnittelun. Seuraavaksi lopeta onnittelu, ruoka on jo luultavasti palanut pannuun kiinni.







Heittele tähän epämääräiseen sörsseliin vielä kananmunia vapaasti valitsemasi määrä. Nauti ruoka. Sitä ennen voit heittää annoksen päälle vaikkapa ketsuppia, rohkeat käyttävät jopa Hawaiji-kastiketta. Ruokajuomana hyvä seura.

12 kommenttia:

  1. otampa neuvoista vaarin!

    VastaaPoista
  2. en tiennykkää että te teette oikiasti siellä ruokaa, eikujoo. Kiva postaus, tuliki heti nälkä---> syömään.
    "kun ei ole äitiä tahi vaimoa laittamassa murkinaa pöytään tasaisin väliajoin" kritisoin tuota vaimo kohtaa :DDD tasarvon nimissä(tulevia vaimokandidaatteja ajatellen).. :P

    VastaaPoista
  3. aattelinki jo että oot vegetaristi, mutta sitte tuliki nuo makkarat kuvioihin...siittä ruokajuomasta seuraava postaus? ::)

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköstä! ;)

    VastaaPoista
  5. Hieno resepti, kerrankin huolella kirjoitetut valmistusohjeet. Piilomainontaakin löytyi niinkuin oikeissa reseptikirjoissa ainakin. :)

    VastaaPoista
  6. paras kirjotus tähän mennessä ! ehkä siks ku pääasiassa on ruoka... ootte parahaita !

    VastaaPoista
  7. Tätä oli tosi hauska lukee! Teillä on vahva ihailijajoukko Jämsän opistolla, terkut vaa

    VastaaPoista
  8. erittäin vahva onkin ! penkistä nousee vaikka mitä ja leukoja menee ainaki yks päivässä. Piristätte aina meiän uskonnon tunteja (atk lasketaan kans mukaan) tai öitä ja ihan päiviäkin. KIITOS HEHHEH

    VastaaPoista
  9. Ihan paras blogi ikinä, ei voi muuta ku nauraa ja melkeen tukehtua purkkaan.. Kiitos tästä että jaksatte piristää päiviämme näin laadukkaalla huumorilla!:)

    VastaaPoista
  10. Mainion asiallinen kuvaus ilman turhauttavia huumoripiikkejä, Kiitän.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kiitos, mutta työtämmehän me vaan tehään. Eiku ainiin, eihän me saadakaan tästä rahaa... No, kyllä nää kommentitki on paljon. Mutta voi meille lahjotuksiaki antaa, nii voijaan alkaa sitte vaikka kansanedustajaehdokkaiksi. ;)

    VastaaPoista
  12. Yksi parhaita löytämiäni blogeja! ("Elämäni löytö", luonnehti ystäväni.) Niin hauska. Jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista

Olethan kiva ja söpö? Hyvä, kommentoi siis nimelläsi tai rakkaalla nimimerkilläsi, ettet vain muutu isoksi pahaksi porsaaksi.